Intézmények

Hullámok

Petőfi Sándor Művelődési Ház

Csömör, Vörösmarty u. 1.
A művelődési ház otthont ad számos kulturális programnak, rendezvénynek, valamint táncos és sportfoglalkozásoknak egyaránt. Színházi előadások, kultúrkvíz, író olvasó találkozók, klubok, kiállítások és számos nagyrendezvény várja az intézménybe látogatókat.
Hullám

Csömör Sportcsarnok és Szabadtéri Sportközpont

Csömör, Major út 7-9.
A Csömöri Sportcsarnok és a hozzá tartozó létesítményei adnak helyet a Mátyás Király Általános Iskola testnevelési óráinak reggel 7-től 16 óráig, a fennmaradó időben és hétvégeken a helyi sportszakosztályok illetve a tömegsport társaságok használják létesítményeit. Szakosztályok: kézilabda, labdarúgás, kerékpár, atlétika, asztalitenisz, aikido, judo, kajak-kenu, karate, kung-fu, RG, tenisz, triatlon, öttusa
Hullám

Szabadtéri Sportközpont


Szabadtéri műfüves 40 méter x 20 méteres palánkokkal körülvett szabványos foci pálya, fedett kispadokkal Szabadtéri élőfüves nagypályás focipálya és az atlétikai pálya Kondipark
Hullám

Sinka István Községi Könyvtár

Csömör, Tompa M. utca 1.
A helyi könyvtár minőségi és korszerű szolgáltatásaival, helyismereti információk és dokumentumok gyűjtésével Csömör szellemi életének, közéletének információs központja.
Hullám

Csömöri Tót hagyományaink Háza


Csömör nagyközség története alapján a helyi szlovák nemzetiség már több száz éves múltra tekint vissza. Gyökereink, egy akkor élő nyelvet, kultúrát, népviseletet és magukkal hozott hagyományokat hagytak ránk, amelyek alkalmazkodtak a kialakult helyi körülményekhez. A „tót” nyelv, amelyet Csömör őslakosainak nagy része ismert, ma már archaikusnak mondható. A gyönyörűen felújított Csömöri Tót Hagyományaink Házában folyamatosak a hagyományőrző programok.
Hullám

Mátyás Király Általános Iskola

Csömör, Major út 7-9.
Az általános iskola két épületben működik, az első osztályosoknak a Szabadság úti kis iskolaépület, míg a 2-8. osztályos évfolyamnak a Major úti iskola ad otthont. Az alsó tagozaton a hagyományos rend mellett testnevelés orientációjú, és német és szlovák nemzetiségi osztályok működnek, a felső tagozaton pedig jól felszerelt természettudományi, nyelvi és speciális tantermekben tanulnak a gyermekek. A Major úti épületben nemzetközi színvonalú sportcsarnok és tágas, korszerű játszóudvar várja a gyerekeket.
Hullám

Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Csömör, Szabadság út 3.
A csömöri zeneiskolában alapfokú művészeti oktatás folyik. Az iskola növendékei a délutáni oktatás keretében hangszeres és a hangszertanulást segítő elméleti képzést kapnak.
Hullám

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda

Csömör, Laky utca 3.
A Nefelejcs Művészeti Óvoda szakmailag önálló nevelési tevékenységet folytat. Az óvodában nagy szerepet szánnak a spontán szerzett ismeretek megszerzésének, ezért a gyermekek érdeklődésére és kíváncsiságára támaszkodva tervezik meg az óvodai életet. Az intézményben az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című adaptált pedagógiai programmal dolgoznak az óvodapedagógusok.
Hullám

Csömöri Rózsakert Evangélikus Óvoda

Csömör, Kacsóh P. utca 6.
Az intézmény az evangélikus egyház fenntartásában működik. A hagyományos nevelési program mellett bibliaismereti foglalkozásokon is részt vehetnek a gyermekek.
Hullám

Szociális Alapszolgáltatási Központ

Csömör, Kossuth L. utca 71.
Az intézmény a szociális alapellátásokat biztosítja, a helyi önkormányzat fenntartásában. Ellátottaik köre minden korosztályra kiterjed: magzati kortól - idős korig közvetítenek szolgáltatásokat, segítenek az egyének, családok problémáinak rendezésében. Tevékenységi formák: szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek klubja, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat. Szolgáltatások: család és gyermekjóléti szolgáltatás, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása.